Gradina

Transplantarea arbuștilor la ghiveci

Este o operațiune necesară arbuștilor (tufelor) de exterior. Transplantarea constă în mutarea plantelor din ghiveci în pământ. Perioada de transplantare este din luna martie – până toamna târziu – în funcție de cum permite solul, mai exact să nu fie înghețat. Din momentul în care aveți plantele și ați stabilit locația cea mai bună- spațiu necesar, lumină, tipul de sol- puteți trece la operațiunea propriu zisă. Mai jos vă vom detalia pașii pentru un plantat corect:
Înainte de a scoate planta din ghiveci, aceasta se va uda bine, însă cu grijă pentru ca pământul să rămână intact pe rădăcini. Se vor elimina, după caz, buruienile și rădăcinile deteriorate sau congestionate.
Tot în acest timp se va săpa groapa, care va fi ușor mai mare- ca diametru iar adâncimea va fi aceeași cu cea a ghiveciului.

 

Se va așeza planta în groapă, drept și se va umple cu pământul scos din groapă- dacă este un pamânt fertil, în caz contrar se va adăuga pământ nou, fertil și îngrășământ cu eliberare controlată. Nivelul coletului va fi aceeași cu cea a solului înconjurător. Pământul se va tasa bine în jurul plantei pentru a evita formarea golurilor de aer, care nu este benefică pentru plante. La suprafață, pământul se va afâna ușor pentru a evita formarea crustei.

 

Se va uda bine după plantare și se va acorda o atenție deosebită udării, mai ales în primul an după plantare, cât și în perioadele secetoase.

 

Se va verifica în permanență starea plantei pentru a vă bucura de grădina perfectă!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *