Categorie de plante ornamentale care fie că decorează prin flori, frunze sau fructe, adaugă energie, viață și culoare grădinilor și spațiilor verzi.
Deși își pierd/schimbă din elemente pe parcursul unui an (frunze, flori, fructe), alese corect, în concordanță cu spațiul disponibil și cromatica dorită, vor crea un efect vizual deosebit.

Afișez 1–24 din 98 de rezultate

Show sidebar
Afișare produse/pagină 24

Tamarix gallica

99.00 lei

Arbust foios globos, cu coronamentul răsfirat, cu ramuri maro și foliaj acicular verde-albăstrui. Flori numeroase de culoare roz, care apar în Mai si uneori încă o dată în August. Crește în orice tip de sol. Suportă bine tunderile. Ajunge la înălțimea de 5-6 m și o lățime de 2-3 m.

Tamarix tetranda

89.00 lei

Arbust foios globos, cu coronamentul răsfirat, cu ramuri maro și foliaj acicular verde pal. Flori numeroase de culoare roz pal, care apar la sfârșitul lunii iunie și decorează până în septembrie. Crește în orice tip de sol. Suportă bine tunderile. Ajunge la înălțimea de 4-5 m și o lățime de 3 m.

Viburnum Pragense (spalier) – Călin

804.00 lei

Arbust foios ornamental prin flori ce poate atinge înălțimi de 2-3 m și lățime de 2-3 m. Frunzișul este de culoare verde deschis care în toamnă devin galbene și roșiatice. În mai-iunie apar inflorescențe globulare bogate albe, care devin ușor rozalii la sfârșitul înfloririi.

Weigela

29.00 lei

Arbust foios ornamental foarte apreciat pentru rezistența sa. Crește până la 3 m. Frunzele sunt ovale, de culoare roșu-purpuriu, ușor verzui. În mai-iunie apar florile sub forma unor clopoței de culoare rosie-ruby.

Weigela Florida “Purpurea”

99.00 lei

Arbust foios ornamental foarte apreciat pentru rezistența sa. Crește până la 1,5 m. Frunzele sunt ovale, de culoare roșu-purpuriu, ușor verzui. În mai-iunie apr florile sub forma unor clopoței de culoare purpurie.

Magnolia grandiflora

399.00 lei759.00 lei

Arbore cu frunzele persistente, cu ramurile care pornesc de la sol. Coroana este conică, dar aceasta se poate conduce și prin tundere. În fiecare an la sfârștiul iernii ramurile devin dense și planta începe să aibă formă piramidală, rămânând cu această formă ani de zile.Frunzele sunt persistente, 12-15 cm lungime, cu aspect pielos, cu forma ovală sau alungita, de culoare verde închis lucios.Florile, puternic mirositoare, 25 cm în diametru, albe, cresc la vârful ramurilor din iunie până la sfârșitul verii. Acestea nu apar pe plantă numai în momentul în care arborele are 9 sau 10 ani. Fructul este ovoidal, când este rupt eliberează semințe rosii parfumate. Crește bine pe sol acid, afânat, cuarțos.

Weigela florida “Minor Black”

99.00 lei

Arbust foios ornamental foarte apreciat pentru rezistența sa. Crește până la 1,5 m. Frunzele sunt ovale, de culoare roșu-purpuriu, ușor verzui. În mai-iunie apr florile sub forma unor clopoței de culoare roșie.

Călin altoit pe trunchi – Viburnum tinus „Eve Price”

Arbust ornamental compact cu frunziș semi-persistent altoit pe tulpină la 40 cm. Frunzele sunt ovale, lanceolate, de culoare verde-închis. Din noiembrie apar bobocii florali de culoare roz care din februarie se deschid în flori albe până în aprilie.

Călin – Viburnum plicatum „Lanarth”

95.00 lei

Arbust foios decorativ prin flori ce poate crește în înălțime până la 2 m și în lățime până la 3 m. Frunzele ovale de culoare verde-închis, devin roșii în toamnă. Florile apar în mai-iunie și sunt grupate în inflorescențe aplatizate, albe.

 

Călin – Viburnum opulus „Roseum”

99.00 lei

Arbust foios ornamental prin flori ce poate atinge înălțimi de 5-6 m și lățime de 2-3 m. Frunzișul este de culoare verde deschis care în toamnă devin galbene și roșiatice. În mai-iunie apar inflorescențe globulare bogate albe-crem, care devin ușor rozalii la sfârșitul înfloririi.

Viburnum carlesii “Aurora” – Călin

95.00 lei

Arbust foios ornamental, dens, compact, ce crește pînă șa 2 m și în lățime până la 1,5 m. Frunzele de culoare verde închis devin în toamnă roșii. În primăvară apar boboci florali roz ce se deschid în flori albe parfumate și care sunt urmate de fructe mici, negre.

Tamarix ramoisissima

Arbust foios globos, cu coronamentul răsfirat, cu ramuri maro și foliaj acicular verde-albăstrui. Flori numeroase de culoare roz, care apar la sfârșitul lunii iunie și decorează până în septembrie. Crește în orice tip de sol. Suportă bine tunderile. Ajunge la înălțimea de 5-6 m și o lățime de 2-3 m.

Liliac pitic – Syringa meyeri “Palibin”

Arbust foios de mici dimensiuni, de 1,20 m înălțime și lățime. Frunzele verzi închis sunt lungi. Florile violacee decorează în aprilie-mai, sunt numeroase și parfumate. Nu are cerințe deosebite față de sol, dar le preferă pe cele fertile.

Cununița cu flori roz – Spiraea japonica “Crispa”

29.00 lei

Arbust foios ce dezvoltă ramuri dese, ce poate ajunge la 1,2 m înălțime și 1 m lățime. Decorează prin florile roz grupate în raceme în perioada iunie- august. Se pretează pentru orice tip de sol. Frunzele noi sunt roșiatice, cele mature verzi închis și ondulate. Se pretează pentru garduri vii.

Potentilla fruticosa “Lovely Pink”

99.00 lei

Arbust foios ce crește 1,5 m înălțime și 1,20 m lățime. Decorează prin florile galbene ce apar de la finalul primăverii până la mijlocul toamnei. Frunzele sunt compuse, de culoare verde. Preferă solurile fertile, cu umiditate moderată.

Potentilla fruticosa “Goldfinger”

99.00 lei

Arbust foios ce crește 1,5 m înălțime și 1,20 m lățime. Decorează prin florile galbene ce apar de la finalul primăverii până la mijlocul toamnei. Frunzele sunt compuse, de culoare verde. Preferă solurile fertile, cu umiditate moderată.

Physocarpus opulifolius „Diabolo”

99.00 lei

Arbust foios ornamental prin coloritul frunzelor, ce poate crește în înălțime până la 2,5 m și în lățime până la 1,8 m. Frunzișul roșu închis în primăvară devine ușor verzui în vară, urmând ca în toamnă să devină portocaliu. Bobocii florali roșii-purpurii se deschid în flori mici, dese în iunie-iulie.

Physocarpus opulifolius „Dart’s Gold”

99.00 lei

Arbust foios ornamental prin coloritul frunzelor, ce poate crește în înălțime până la 2,5 m și în lățime până la 1,8 m. Frunzișul galben auriu în primăvară devine ușor verzui în vară. Bobocii florali roșii-purpurii se deschid în flori mici, dese în iunie-iulie.

Perovskia atriplicifolia “Little Spire”

Arbust cu frunziș semipersistent a cărui port amintește de lavandă. Florile parfumate sub formă de spice mov intens apar în perioada iulie-octombrie. Frunzișul este gri-argintiu. Rezistă la poluare și secetă și preferă solurile drenate. Poate ajunge la 1,20 m înălțime și 1 m lățime.

Osmanthus x burkwoodii

99.00 lei

Arbust ornamental compact cu frunze semi- persistente ovale sau eliptice, de culoare verde-închis. În martie-aprilie apar flori albe parfumate. Crește în înălțime și lățime până la 2 m. Se recomandă a se proteja.

Osmanthus ilicifolius „Tricolor”

99.00 lei

Arbust ornamental compact, rotund cu frunze semi-persistente ovale, de culoare roz-portocalie inițial, după care devin verde intens cu pete crem. Se recomandă a se proteja. Crește până la 1,5 m. Flori albe parfumate.

Osmanthus ilicifolius

99.00 lei

Arbust ornamental cu frunze semipersistente, cu port dens, ce crește până la 4 m. Frunzele sunt ovale sau eliptice, de culoare verde închis. Florile albe grupate în ciorchine apar în vară. Se recomandă a se proteja.

Bambus sfant – Nandina domestica „Gulf Stream”

59.00 lei

Arbust ornamental pitic, compact cu frunziș semi persistent. Crește în înălțime până la 1 m. Frunzele sunt de culoare verde pal primavara, verde intens vara, iar în toamnă capătă nuanțe de roșu purpuriu. Se recomandă a fi protejat peste iarnă.

Bambus sfant – Nandina domestica „Fire Power”

49.00 lei

Arbust ornamental pitic, compact cu frunziș semi persistent. Crește în înălțime până la 80 cm și în lățime până la 60 cm. Frunzele sunt de culoare verde pal iar în toamnă capătă nuanțe de roșu purpuriu. Se recomandă a fi protejat peste iarnă.